HISTORIEN OM FÆRGEKROEN

BALLEBROS HISTORIE

 

Ballebro Færgekro – Danmarks dejligeste badehotel.
Færgekroen er bygget i 1729 som en lille gård ved det sted, hvor der er kortest afstand mellem Sønderjylland og Nordals.

Derfor har stedet alle dage været et knudepunkt for sø- og landtrafikken.

1864 har selvfølgelig en stor betydning for området, og også her har Ballebro været på kortet, idet en preussisk hær med 20.000 soldater den 2. eller 3. april 1864 prøvede at lave et knibtangsangreb på Sønderborg skanserne ved at lægge skibe og flydebroer ud fra Ballebro til en landsætning på modsatte bred.

Nordvestblæst satte dog en stopper for dette forsøg, og hæren trak sig tilbage for så den 18. april at storme Dybbøl skanserne i stedet for.

I 1870 får stedet kro-ophold af den preussiske myndighed og 1871 flyttede den aldrende gårdejer ind
i den nye aftægtsbolig, som i dag er den hyggelige “Alsstuen”. Herfra solgte “mutter” is og
forfriskninger fra bagdøren.

Hans Michael Jebsen fra Rederiet Jebsen A/S i Aabenraa købte i 1993 Ballebro Færgekro. 1995-1997 forestod stedet en gennemgribende renovering, så stedet fremstår som et yndet traktørsted.

2014 var året hvor Ballebro Færgekro kom på Danmarkskortet. Hotellet blev udvalgt til TV2´s meget sete udsendelsesrække omkring badehoteller i Danmark. 
Med tanker tilbage til Det gamle Skagen, hvor bl.a. Krøyer, Anker og Tuxen malende beskrev hverdagen, 
har Hans Michael Jebsen ført de 11 værelsers indretning tilbage til denne tids charmerende stil.
 

I dag drives badehotellet af familien Aagaard Adam Hansen. Vi ønsker den hyggelige og hjemlige atmosfære videreført, som stedet fortjener.